Fons Michel Casasnovas. Bisbat de Menorca

Fons filmogràfic de Mn. Miquel Casasnovas Anglada que va néixer a Montpellier (França), l'1 de maig de 1914 i morí el 3 de juny de 2000
D'arrels menorquines va retornar a l'Illa de petit, on va fer els estudis eclesiàstics al Seminari Diocesà, que va haver d'interrompre per mor de la guerra del 36. Ordenat prevere el 3 de setembre de 1939, va ser enviat de vicari a Sant Bartomeu de Ferreries. Posteriorment va ser majordom i director espiritual del Seminari. Essent-ne superior, va aprovar les oposicions de Soxantre de la Santa Església Catedral, i després canonge nomenat pel bisbe Antoni Deig, del qual també va ser secretari particular. En els últims anys va impulsar a la diòcesi el moviment cristià de persones majors, Vida Creixent.

Amant de l'art i la literatura, així com també de la imatge, serà recordat com una de les més belles veus gregorianes de Menorca.
El senyor Michel era un gran aficionat a la creació i producció de muntatges audiovisuals una tasca a la qual va dedicar bona part de la seva vida.

El fons que custodia l'AISM consisteix en una part del fons filmogràfic generat per Mn. Michel al llarg de la seva vida, que inclou documents en format Súper 8, Súper V i VHS de temàtica diversa. Ens trobam muntatges filmogràfics elaborats per ell en què combina les imatges amb gravacions sonores i comentaris sobre les mateixes, així com intercal·lacions de lletres i títols que il·lustren el pas d'unes imatges a unes altres. Les temàtiques són diverses i inclouen paisatge, costums de Menorca, temàtica religiosa, viatges de l'autor i personal.

Les imatges han estat cedides pel bisbat de Menorca.