Donam la benvinguda al fons d'Antoni Picó Vivó

Donam la benvinguda al fons d'Antoni Picó VivóAquest dimecres 3 d'abril s'ha duit a terme la signatura de la recepció de l'herència que Antoni Picó Vivó va llegar a l’Arxiu d’Imatge i So de Menorca del Consell Insular de Menorca.
Antoni Picó Vivó (1944-2011) va ser una persona molt vinculada a Ciutadella i dedicà moltes hores a la investigació a l'Arxiu Històric Municipal i a altres serveis, per estudiar la història de la ciutat i, en especial, els temes marítims, qüestions que l’apassionaven.
Al llarg de la seva vida va acumular una bona quantitat de llibres i revistes, a més de fotografies, tant les que ell mateix va fer, com d'altres de més antigues que va adquirir. Fruit de les seves investigacions, Antoni Picó va ser autor de diverses obres, sobretot petits opuscles de divulgació històrica i molts articles a la premsa local i en publicacions de recerca.
Al mateix temps, era prou coneguda la seva afició a la fotografia i al cinema. Així, va ser autor (juntament amb Antoni Pons i Pere Bagur) d'un reportatge sobre el naufragi del vapor francès Général Chanzy, que va ser guardonat amb el Premi Don Bosco de cinema (1982).
Conscient de l'interès que podria tenir el que havia anat recollint, Antoni Picó va decidir deixar en herència els seus documents a diferents entitats, les quals en podrien donar un bon ús i posar-les a l'abast d'investigadors futurs. Una de les entitats és l'Arxiu d'Imatge i So de Menorca, que custodiarà, conservarà i difondrà el seu gran fons de fotografies i pel·lícules.
El fons que s'ha rebut està format per unes 7.700 fotografies en paper, 1.200 postals, 4.400 diapositives, 270 sobres de negatius i un conjunt de rodets de pel·lícula super 8, així com objectes relacionats amb la fotografia, com càmeres, trípode, caixa de llums...
El valor iconogràfic és destacable, ja que les imatges abasten des dels anys cinquanta del segle XX fins als anys 2000. S'hi troben un gran nombre d'imatges relacionades amb el camp de Menorca, llocs i paisatges, poblacions, platges, activitats i esdeveniments culturals i socials, festes populars, costums i feines tradicionals i retrats de diferents persones.
En breu, l'Arxiu d’Imatge i So es posarà a fer feina per a la seva conservació, però també per poder-ho posar a disposició del públic, un cop acabades les feines de digitalització i catalogació.