Fons Cercle Artístic de Ciutadella

Fons Cercle Artístic de CiutadellaEntitat ciutadana que fou fundada fa cent vint-i-cinc anys. És la més antiga de Menorca i la segona de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. La seu social ocupa, des de la seva fundació, un lloc privilegiat entre l’emblemàtica Plaça des Born i el Port de Ciutadella. Compta amb unes àmplies dependències d’uns 700 m2 que varen ser objecte d’una profunda reforma entre 1991 i 1992.
A la Seu s’hi desenvolupen diverses activitats formatives i s’organitzen annualment més de mig centenar d’actes culturals.
Les seves seccions engloben des d’una aula de teatre, el CerclArt, el Club d’Escacs, el Foto Club, el Grup Filatèlic i Numismàtic de Ciutadella, el Grup Folklòric des Born, l’Orquestra Filharmònica de Menorca, la Secció d’Estudis i finalment, la Societat Històrica Arqueològica ” Martí i Bella” .

L’entitat ha anat enregistrant els seus actes des de l’any 1989 amb la XIV edició premi Born de teatre i en l’actualitat continua amb aquesta tasca. Aquests enregistraments sonors han estat custodiats a les dependències de l’entitat fins que han estat incorporats a l’Arxiu d’Imatge i So de Menorca, que s’ha encarregat de la seva digitalització.