Fons Vicenç Vandellós Reurer

Fons Vicenç Vandellós ReurerVicenç Vandellós Reurer fou un fotògraf català que entre 1953 i 1956 va regentar un botiga de fotografies a Maó, situada concretament a la Plaça Bastió. El fotògraf treballava conjuntament amb la seva dona, Carme Olle Guitart, que era qui feia els retocs de les fotografies i tenia una persona que sortia fora a fer fotografies amb una càmera petita. En el seu establiment també duien a terme còpies d’altres imatges, és a dir, el fotògraf prenia fotografies d’altres fotografies. Es tracta en la seva majoria de còpies d’altes fotografies que en ocasions es trobaven degradades i que Reurer retocava després de fotografiar-la.

La major part del fons Reurer està compost d’imatges d’estudi entre les quals podem trobar fotografies de carnet, familiars, de casament, de comunions, de disfresses, etc. El fons inclou en la seva gran majoria negatius en placa de vidre així com un bon nombre de negatius de plàstic i de positius en paper.
Aquest fons constitueix un retrat general de la societat maonesa de la dècada dels 50 ja que inclou multitud de retrats de persones.