Presentació del Documental 25 anys fent camí. Menorca Reserva de Biosfera

Presentació del Documental 25 anys fent camí. Menorca Reserva de BiosferaL’Arxiu d’Imatge i So de Menorca del Consell Insular de Menorca, juntament amb l’Institut Menorquí d’Estudis, presenten el documental 25 anys fent camí. Menorca Reserva de Biosfera, produït pel mateix arxiu i que fa un repàs històric de com va néixer la idea de la proposta de Menorca com a Reserva de Biosfera, quin va ser el camí que es va recórrer fins la concessió de la declaració per part de la Unesco, les diferents valoracions sobre aquests 25 anys i com s’encara el futur.
Es tracta d’un repàs històric de com va néixer la idea de la proposta de Menorca com a Reserva de Biosfera, quin va ser el camí que es va recórrer fins la concessió de la declaració per part de la Unesco, les diferents valoracions sobre aquests 25 anys i com s’encara el futur.
El film és força dinàmic, ja que combina els testimonis dels qui van ser els protagonistes de la declaració, amb imatges actuals i històriques procedents de diferents fons audiovisuals conservats a l’Arxiu d’Imatge i So de Menorca.
El documental ha estat realitzat per Magda Timoner Pelegrí, col·laboradora habitual de l’Arxiu d’Imatge i So, i que ha elaborat diverses peces audiovisuals sobre diferents temes amb material del mateix Arxiu.
Amb aquest audiovisual, l’Arxiu d’Imatge i So de Menorca s’afegeix als actes commemoratius del 25è aniversari de la declaració Menorca Reserva de Biosfera. A més, es tracta d’una forma de divulgar els propis fons i la conscienciació de la importància i utilitat que té per a la societat la salvaguarda i conservació d’aquest patrimoni.
Com a objectiu últim, el documental vol ser un testimoni per a la història, de la mà de les persones que hi van prendre part, que ens ho expliquen des del seu punt de vista i amb la perspectiva que dona el transcurs del temps. També és l’homenatge pòstum al protagonista de la declaració per excel·lència, Josep Miquel Vidal Hernández.
La presentació del documental serà el pròxim divendres 14 de desembre, a les 20 hores, a Can Victori (Camí des Castell, 28 de Maó).