Ha mort Pepe Sintes Abril

Ha mort Pepe Sintes AbrilEn Pepe Sintes Abril ens ha deixat a l’edat de 87 anys. La seva figura és destacable per molts motius socials, politics i culturals, sobretot pel seu paper durant els anys de la dictadura, contra la qual lluità a costa del seu benestar i el de la seva família, i durant l’etapa de la Transició cap a la democràcia de l’Estat. Però el que volem destacar d’ell des de l’arxiu és que va ser un excel·lent fotògraf que mai va dubtar en col·laborar amb nosaltres creient en la importància de la conservació de les imatges fotogràfiques realitzades a Menorca. Ens va donar tota la seva confiança i les seves fotografies perquè formassin part d’un arxiu de tots els menorquins i això ens va aportar molts ànims perquè començàvem a treballar i no teníem gairebé fons documental. Quan vàrem necessitar el seu ajut per exposicions com la de la vida durant la Transició o per la del paisatge de Menorca sempre vàrem tenir el seu suport i el de na Pilar.

Les seves fotografies ens mostren com han canviat les costes, les festes, la vida i la cultura a Menorca, i ell les realitzava sempre amb el cor i amb una qualitat professional. A això s’ha d’afegir el seu tracte personal afectiu, proper i senzill que facilitava qualsevol conversa i que no ens imposava, tot i que estàvem tractant amb un molt bon fotògraf que ens havia donat bona part de la recent història de l’illa.

El personal de l’Arxiu d’Imatge i So del Consell Insular de Menorca vol traslladar un sentit condol a la seva dona, Pilar, i als seus fills i nets. Les seves fotografies seran per sempre un dels seus millors records.